Bamboe plaat 20 mm side pressed 3-laags caramel 121,5 x 122 cm

Bamboe Plaat 20 mm side pressed 3-laags caramel hebben wij leverbaar in de afmeting 1215 x 1220 mm. De bamboe plaat is opgebouwd uit 3 lagen die verticaal worden geperst. Door 3 lagen te persen word de bamboe plaat stabiel waardoor het plaatmateriaal prima is te gebruiken als meubelplaat.

Voor het maken van kasten, meubels en keukens kan de bamboe plaat 20 mm goed gebruikt worden. Bamboe Bouw Nederland levert het bamboe plaatmateriaal onbewerkt. Afhankelijk van de toepassing kan de keuze worden gemaakt voor een lak of onderhoudsolie.

Bewerken en verwerken van bamboe plaatmateriaal

  • Onder en bovenkant van een bamboe meubelplaat: Let altijd even op dat de bamboe plaat goed wordt verwerkt. De meubelplaten hebben een onder en bovenkant welke te herkennen is aan de afwerking. Vaak is de bovenkant van de bamboe meubelplaat iets strakker en gladder afgewerkt.
  • Massieve bamboe plaat bewerken: Bamboe plaatmateriaal kan prima bewerkt worden zagen, frezen en schuren is geen probleem houd er echter wel rekening mee dat de bamboe plaat erg hard is. Door de hardheid van de bamboe plaat adviseren wij om de bewerkingen zoals zagen en frezen op een laag aantal toeren uit te voeren om verbranding te voorkomen.
  • Bamboe plaatmateriaal verlijmen: Bamboe Plaatmateriaal kan prima verlijmd worden. De lijmen die geschikt zijn voor hout kunnen vaak ook op de bamboe platen worden gebruikt. Afhankelijk van de toepassing kan de juiste keuze voor een lijmsoort bepaald worden.

Bescherming en onderhoud voor bamboe plaatmateriaal

Al ons plaatmateriaal wordt onbehandeld geleverd. De bamboe platen zijn dus niet gelakt of geolied. Afhankelijk van de toepassing kan er een keuze gemaakt worden voor een lak of olie. Bamboe Bouw Nederland heeft een transparante lak leverbaar om de meubelplaten te beschermen. De hoogwaardige Topcoat bamboe lak is het best geschikt om plaatmateriaal te beschermen tegen voch en vuil. Gebruik geen gewone lak of lak op terpentine basis omdat dit duidelijke kleurverschillen kan veroorzaken.

Bamboe bouw Nederland is graag uw leverancier voor bamboe plaatmateriaal. Snel en vriendelijke wordt u geholpen door ons verkoopteam.

Bamboe plaatmateriaal opmaat laten zagen dan kan bij ons. Graag maken wij voor u een offerte opmaat. Voor maatwerk en projecten kunt u contact opnemen met ons enthousiaste team.

Plaatmateriaal vervaardigd uit Bamboe is een duurzaam en milieubewust keuze. Bamboe platen zijn CO2 neutraal en daarom een prima alternatief.

Product Informatie
Afmetingen 1215 x 1220 x 20 mm
Laagopbouw 3-Laags
Latijnse naam Phyllostachys edulis (Moso)
Stijl Verticaal geperst
Gewicht 21 kg
Kleur Caramel
Technische Eigenschappen
Brandnorm EN 13501-1: Klasse ± D-s1 (afhankelijk van dikte)
Brinell Hardheid (HB) 4 kg/mm²
Dichtheid 700 kg/m³
Elasticiteitsmodulus 20000 N/mm²
Evenwichtsvochtgehalte 8% bij 20°C en 50% relatieve luchtvochtigheid - 10% bij 20°C en 65% relatieve luchtvochtigheid
Formaldehyde-emissie Klasse E1 (< 0.124 mg/m³, EN 717-1)
Janka Hardheid (ASTM) 1380 lbf
Lijm Dynea Prefere 4410, formaldehyde arme watervaste lijm op waterbasis
Uitzettingscoëfficiënt 0.14% per 1% verandering vochtgehalte

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Bamboe plaat 20 mm side pressed 3-laags caramel 121,5 x 122 cm

  Ideaal als interieur-of meubelplaat
  Zeer stabiel door meerlaagse opbouw
  Ecologisch en duurzaam alternatief voor hout
  Eenvoudig te bewerken met lak of olie
  Wij zagen ook op maat (vraag offerte)

Verzendkosten

Ga naar “afrekenen” om automatisch uw verzendkosten te berekenen.

“Nederland” Nederland “Belgie” België

Levertijd: 3-5 werkdagen

Afhalen: Beverwijk

Levertijd: 3-5 werkdagen

Afhalen: Beverwijk

  • €220,00

Gelijk mee bestellen!

Tags: Plaatmateriaal, Caramel, 20 mm, side pressed, 3-Laags