Nieuwe Website! Bamboe Bouw Nederland loopt nu al enige tijd naast Bamboo Import Europe. Het is tijd voor vernieuwing: kijk eens op onze geheel vernieuwde website.

Niet op voorraad Bamboe Plaat 3-Laags Naturel Verticaal Geperst 2440 x 605 x 20 mm

Deze massieve bamboe plaat met afmetingen 2440 x 605 x 20 mm is opgebouwd uit 3 lagen waarbij de bamboe strips verticaal zijn geperst. Bij verticaal geperste bamboe platen zie je de zichtbare "stroken" aan de bovenzijde van de bamboe plaat smaller. Hierdoor krijgt de plaat een fraaie luxe uitstraling.

De 3-laagse opbouw zorgt voor een hoge stabiliteit en een speels uiterlijk dat zeer geschikt is voor toepassingen waarvan de zijkant zichtbaar blijft. Bamboe plaatmateriaal is daarom ideaal geschikt voor het maken van o.a. tafelbladen, keukenwerkbladen, kasten en traptreden.

Bewerken en verwerken van bamboe plaatmateriaal

  • Onder en bovenkant van een bamboe meubelplaat: Let altijd even op dat de bamboe plaat goed wordt verwerkt. De meubelplaten hebben een onder en bovenkant welke te herkennen is aan de afwerking. Vaak is de bovenkant van de bamboe meubelplaat iets strakker en gladder afgewerkt.
  • Massieve bamboe plaat bewerken: Bamboe plaatmateriaal kan prima bewerkt worden zagen, frezen en schuren is geen probleem houd er echter wel rekening mee dat de bamboe plaat erg hard is. Door de hardheid van de bamboe plaat adviseren wij om de bewerkingen zoals zagen en frezen op een laag aantal toeren uit te voeren om verbranding te voorkomen.
  • Bamboe plaatmateriaal verlijmen: Bamboe Plaatmateriaal kan prima verlijmd worden. De lijmen die geschikt zijn voor hout kunnen vaak ook op de bamboe platen worden gebruikt. Afhankelijk van de toepassing kan de juiste keuze voor een lijmsoort bepaald worden.

Bescherming en onderhoud voor bamboe plaatmateriaal

Al ons plaatmateriaal wordt onbehandeld geleverd. De bamboe platen zijn dus niet gelakt of geolied. Afhankelijk van de toepassing kan er een keuze gemaakt worden voor een lak of olie. Bamboe Bouw Nederland heeft een transparante lak leverbaar om de meubelplaten te beschermen. De hoogwaardige Topcoat bamboe lak is het best geschikt om plaatmateriaal te beschermen tegen voch en vuil. Gebruik geen gewone lak of lak op terpentine basis omdat dit duidelijke kleurverschillen kan veroorzaken.

Bamboe bouw Nederland is graag uw leverancier voor bamboe plaatmateriaal. Snel en vriendelijke wordt u geholpen door ons verkoopteam.

Bamboe plaatmateriaal opmaat laten zagen dan kan bij ons. Graag maken wij voor u een offerte opmaat. Voor maatwerk en projecten kunt u contact opnemen met ons enthousiaste team.

Plaatmateriaal vervaardigd uit Bamboe is een duurzaam en milieubewust keuze. Bamboe platen zijn CO2 neutraal en daarom een prima alternatief.

Product Informatie
Afmetingen 2440 x 605 x 20 mm
Bamboesoort Moso
Dikte 20 mm
Laagopbouw 3-Laags
Latijnse naam Phyllostachys edulis (Moso)
Stijl Verticaal geperst (SP)
Gewicht 21 kg
Kleur Naturel
Technische Eigenschappen
Brandnorm EN 13501-1: Klasse D-s1-d0 (afhankelijk van dikte)
Brinell Hardheid (HB) ≥ 4 kg/mm²
Dichtheid 700 kg/m³
Elasticiteitsmodulus 4300 N/mm² (EN 789)
Evenwichtsvochtgehalte 8% bij 20°C en 50% relatieve luchtvochtigheid - 10% bij 20°C en 65% relatieve luchtvochtigheid
Formaldehyde-emissie Klasse E1 (< 0.124 mg/m³, EN 717-1)
Janka Hardheid (ASTM) 1380 lbf
Lijm Dynea Prefere 4410, formaldehyde arme watervaste lijm op waterbasis
Uitzettingscoëfficiënt 0.14% per 1% verandering vochtgehalte

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Bamboe Plaat 3-Laags Naturel Verticaal Geperst 2440 x 605 x 20 mm

  Ideaal als interieur-of meubelplaat
  Zeer stabiel door meerlaagse opbouw
  Ecologisch en duurzaam alternatief voor hout
  Eenvoudig te bewerken met lak of olie
  Wij zagen ook op maat (vraag offerte)

Verzendkosten

Ga naar “afrekenen” om automatisch uw verzendkosten te berekenen.

“Nederland” Nederland “Belgie” België

Levertijd: 3-5 werkdagen

Afhalen: Beverwijk

Levertijd: 3-5 werkdagen

Afhalen: Beverwijk

  • €169,99

Gelijk mee bestellen!

Tags: Bamboe, Plaatmateriaal, Naturel, 20 mm, Verticaal geperst, 3-Laags