Nieuwe Website! Bamboe Bouw Nederland loopt nu al enige tijd naast Bamboo Import Europe. Het is tijd voor vernieuwing: kijk eens op onze geheel vernieuwde website.

Nieuw! Bamboemat 180 x 250 cm

Bamboemat 180 x 250 cm extra hoog! Voor het bekleden van schuren of wanden hebben wij de bamboemat 180 x 250 cm hoog in ons assortiment opgenomen. De mooie strak afgewerkte bamboerol kunt u prima als wandbekleding gebruiken. Een mooie luxe afwerking creëert u met de bamboemat 180 x 250 cm.

De prachtige bamboematten zijn van hoogwaardige kwaliteit en kunt u niet vergelijken met riet of een gespleten matten. De robuuste bamboe matten zijn gemaakt van bamboestokken die allemaal geselecteerd zijn op diameter 20 / 28 mm leeftijd minimaal 4 jaar en rechtheid.

Alle stokken worden netjes afgezaagd net boven een node ( natuurlijk schotje) om regenwater en insecten buiten te houden. De gesloten bovenkanten geeft de bamboerol een strakke afwerking. Mooie natuurlijke kleuren maken de bamboe rollen geliefd. Geef uw bestaande schutting weer een mooie frisse uitstraling met een bamboemat.

Gegalvaniseerde dikke staaldraden van 3 mm dikte worden door de bamboestokken geboord. Door de dikke staaldraden heeft de rol een extra lange levensduur en koopt u kwaliteit. In de bamboemat 180 x 250 zitten 5 gegalvaniseerde draden waardoor afkorten mogelijk is.

Inkorten en op maat maken van uw bamboeschermen.

Bamboematten zijn eenvoudig in te korten in de breedte. Hiervoor gebruikt u een kniptang. Knip de gegalvaniseerde draden door op de gewenste maat. Zorg ervoor dat u altijd 2 cm extra overhoud om de draad weer om te buigen.

Om de hoogte van de bamboemat aan te passen gebruiken wij een handcirkelzaag en een geleiderail. Het afzagen kunt u het beste enkel vanaf de onderkant doen om zo de gesloten bovenkanten te sparen. Eventueel kunt u het zagen door ons laten verzorgen tegen meerprijs.

Toebehoren

  • Binddraadjes per 40 stuks verpakt om snel en eenvoudig uw bamboemat te monteren tegen een vlechtscherm, gaaspaneel of balkonhek.
  • Bamboe Boor 4 mm te gebruiken om gaatjes voor te boren als men de bamboemat tegen een bestaande schutting of houtwerk gaat schroeven. Bamboestokken dient men voor te boren om splijten te voorkomen.
  • RVS schroeven 4 x 40 mm verpakt per 200 stuks om de bamboematten te schroeven tegen een bestaande of nieuwe schutting.
  • Bamboe Booster olie een speciaal ontwikkelde onderhoudsolie die de bamboemat de bescherming geeft die het nodig heeft.

Onderhoud

Voor de bamboematten in naturel kleur adviseren wij de Bamboe Booster. Wij adviseren om jaarlijks uw bamboeschutting te voorzien van een nieuwe beschermlaag.

Een bamboemat bevestigen

Het bevestigen van de bamboemat tegen een gaashekwerk, balkonhek, bouwhek of afrastering kunt u doen met binddraadjes of Tyraps. Zorg er altijd voor dat de bamboe mat niet direct in aanraking komt met grond. Het beste is om de bamboerol 2 cm van de grond te houden ivm rotting.

Bij een bestaande schutting of hekwerk kan de bamboemat tegen het hout geschroefd worden. Hiervoor gebruiken wij schroeven 4 x 40 welke u door de bamboe heen schroeft. Wij adviseren om altijd eerst voor te boren.

Eigenschappen van Bamboe

Elke bamboestok is uniek dit maakt bamboe zo mooi. De mooie kleuren en diversiteit maakt het product geliefd. Enkel heeft het natuurproduct ook zijn eigenschappen.

Het verkleuren van een bamboeschutting zal gebeuren en uiteindelijk vergrijst het scherm dit is een natuurlijk proces wat bij een houten schutting ook het geval is. In de herfst vallen de blaadjes van de bomen en wordt alles buiten grauw en grillig. Bij bamboe kan hetzelfde gebeuren en kan het zo zijn dat de bamboeschermen donkere kleuren gaan vertonen. Dit komt door vochtaanslag waardoor het scherm verkleurd. Dit kunt u het beste zo laten totdat het voorjaar weer begint. Dan adviseren wij om de bamboeschutting te reinigen tijdens de aanpak van de hele tuin. Met een hogedrukreiniger kunt u de aanslag verwijderen. Mocht deze hardnekkig zijn spuit dan het scherm eerst in met Grey-go en laat dit even intrekken waarna u het scherm afspuit.

Bij de onderhoudsproducten kunt u Grey-go bestellen waarmee u naturel bamboe kunt ontgrijzen en opnieuw kunt behandelen.

Bamboe heeft de eigenschap dat het scheurt dit is niet te voorkomen en zal geaccepteerd moeten worden. Vooral in de hete en droge maanden van het jaar komen er scheuren in de bamboe. De scheuren kunnen groter maar ook weer kleiner worden dit is afhankelijk van de periode van het jaar. Bij vochtig weer zijn de scheuren kleiner dan bij droog weer. Het scheuren van bamboe heeft geen invloed op de levensduur van uw bamboeschutting.

Product Informatie
Bamboesoort Moso
Latijnse naam Phyllostachys edulis
Diameter stokken 25-28 mm
Breedte 180 cm
Hoogte 250 cm
Gewicht 46 kg
Afwerking Bovenzijde natuurlijk gesloten, afgemonteerd met gegalvaniseerde staaldraad.
Kleur Naturel
Land van herkomst China

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Bamboemat 180 x 250 cm

Verzendkosten

Ga naar “afrekenen” om automatisch uw verzendkosten te berekenen.

  • €159,99

Gelijk mee bestellen!

Tags: Bamboemat 180 x 250 cm, Bamboematten