Bamboescherm Giant 90 x 200 cm

Giant Tuinschermen 90 x 200 cm de beste kwaliteit voor de laagste prijs. Direct vanaf Indonesia importeren wij onze Giant tuinschermen. De tuinschermen hebben een robuuste uitstraling door de dikke bamboepalen diameter 6 tot 9 cm.

Al onze schermen worden geleverd met gesloten bovenkanten om een langer levensduur te garanderen. Alle giant schuttingen worden compleet gemaakt van bamboe en zo ook de horizontale spies die een dikte hebben van ongeveer 4 cm. 

Bamboe bouw Nederland levert de giant schermen in verschillende maten enkel de breedte maat is nooit breder dan 180 cm. Dit doen wij bewust om het scherm zo stabiel mogelijk te houden en de horizontale spies te ontzien. Voor het monteren van de giant schermen hebben wij een speciaal montage setje ontwikkeld.

De manier waarop het tuinscherm word gemonteerd heeft veel invloed op de levensduur van de het scherm. Enkele aanbieders geven aan dat u het scherm gewoon kunt bevestigen door deze vast te schroeven tussen de tuinpalen. Echter raden wij dit af. De bamboepalen gaan scheuren en de schermen gaan doorhangen.  Bij een goede montage en onderhoud zal de levensduur van de schutting tussen de 10 en 15 jaar zijn.

Eenmaal geplaatst adviseren wij om het scherm af te lakken met onze Bamboo Protector.

Toebehoren

  • RVS montage set speciaal ontwikkeld om uw Giant scherm eenvoudig te monteren tussen de tuinpalen.
  • Alles wat er nodig is om het  giant scherm te monteren is ingegrepen en verpakt in een doosje.
  • Handleiding is gedrukt op de achterkant van het bamboe montageset.
  • Azobe Hardhouten tuinpaal 68 x 68 mm lengte 275 cm. De mooie kleur past goed bij de giant schermen. De M8 boor is meegeleverd in het montagesetje waardoor u eenvoudig door de hardhouten palen kunt boren.
  • Halve bamboeschalen kunt u direct mee bestellen deze worden vaak op de hardhouten tuinpalen geschroefd. Door de halve schalen op de hardhouten tuinpalen te schroeven lijkt het dat de giant schutting geheel doorloopt. Zo creëert u een strakke bamboeschutting zonder tuinpalen ertussen.
  • De Giant poortdeur ofwel tuindeur is een bijpassende poort die is ontwikkeld. Bewust hebben wij gekozen voor een kwaliteit poort. Het metalen frame en hardhouten omlijsting ingelegd met halve bamboeschalen. Uitgevoerd met een RVS cilinderslot.
  • Bamboe Protector kunt u direct mee bestellen om het scherm af te lakken na plaatsing. Deze UV werende lak geeft uw giant schutting de juiste bescherming.

Inkorten en op maat maken van uw bamboeschermen.

Bamboe schermen zijn eenvoudig in te korten in de breedte. Hiervoor gebruikt u een handzaag welke op de gewenste maat ertussen gestoken word. Rustig zaagt u de spies of dwarslatten door op de gewenste maat.

Om de hoogte van de bamboeschutting aan te passen gebruiken wij een handcirkelzaag. Het afzagen kunt u het beste enkel vanaf de onderkant doen om zo de gesloten bovenkanten te sparen. Eventueel kunt u het zagen door ons laten verzorgen tegen meerprijs.

Plaatsen en montage van bamboeschuttingen.

Om zo lang mogelijk van een bamboeschutting te kunnen genieten is het belangrijk dat deze goed word gemonteerd. Bij elk product word op de pagina het juiste montage en bevestiging materiaal aangeboden.

Het is bij bamboe belangrijk dat de schuttingdelen iets van de grond worden gemonteerd vaak houden wij 2 cm aan om direct contact met de grond te vermijden.

Voor de tuinschermen is het verder belangrijk dat men de spies ontlast hiervoor hebben wij montagesets ontwikkeld die de schermen ontlasten.
Bij de aankoop van uw tuinschermen heeft u altijd een open en gesloten kant. De gesloten kant word als bovenkant beschouwt. Plaatst dan ook altijd de gesloten kant naar boven. Mocht de bamboe geschroefd worden tegen een houten schutting of geraamte moet men altijd voorboren.

Onderhoud

Bamboe is een natuurproduct die in kleur kan verschillen. Deze prachtige kleuren zullen gaan vergrijzen. Net zoals hout deze eigenschap heeft moet bamboe ook onderhouden worden. 

Na plaatsing adviseren wij om de bamboeschermen te voorzien van Bamboe Protector welke een UV werende lak is. Wij adviseren om jaarlijks uw bamboeschutting te voorzien van een nieuwe beschermlaag.

Eigenschappen van Bamboe

Elke bamboepaal is uniek waardoor de producten vervaardigd uit bamboe uniek zijn. Dit maakt bamboe zo mooi. De mooie kleuren en diversiteit maakt het product geliefd. Enkel heeft het natuurproduct ook zijn eigenschappen.

Het verkleuren van een bamboeschutting zal gebeuren en uiteindelijk vergrijst het scherm dit is een natuurlijk proces wat bij een houten schutting ook het geval is. In de herfst vallen de blaadjes van de bomen en word alles buiten grauw en grillig. Bij bamboe kan hetzelfde gebeuren en kan het zo zijn dat de bamboeschermen donkere kleuren gaan vertonen. Dit komt door vochtaanslag waardoor het scherm verkleurd. Dit kunt u het beste zo laten totdat het voorjaar weer begint. Dan adviseren wij om de bamboeschutting te reinigen tijdens de aanpak van de hele tuin. Met een hogedrukreiniger kunt u de aanslag verwijderen. Mocht deze hardnekkig zijn spuit dan het scherm eerst in met Grey-go en laat dit even intrekken waarna u het scherm afspuit.

In de onderhoudsproducten kunt u Grey-go bestellen waarmee u naturel bamboe kunt ontgrijzen en opnieuw kunt behandelen.

Bamboe heeft de eigenschap dat het scheurt dit is niet te voorkomen en zal geaccepteerd moeten worden. Vooral in de hete en droge maanden van het jaar komen de scheuren in de bamboe. De scheuren kunnen groter maar ook weer kleiner worden dit is afhankelijk van de periode van het jaar. Bij vochtig weer zijn de scheuren kleiner dan bij droog weer. Het scheuren van bamboe heeft geen invloed op de levensduur van uw bamboeschutting.

Product Informatie
Bamboesoort 15 jaar
Behandeling Geïmpregneerd
Latijnse naam Gigantochloa apus
Levensduur Geïmpregneerd
Zichtdichtheid Ongelakt
Diameter stokken 60-90 mm
Breedte 90 cm
Hoogte 200 cm
Gewicht 25 kg
Afwerking Bovenzijde natuurlijk gesloten
Kleur Naturel
Land van herkomst Indonesië

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Bamboescherm Giant 90 x 200 cm

  Stoer tuinscherm van gehalveerde bamboepalen
  Natuurlijke kleur - onbehandeld
  Eenvoudig te bevestigen met schroeven
  Gemonteerd met bamboelatten en palmtouw
  Rechtstreeks geïmporteerd uit Indonesië

Beschikbaar in de afmetingen (b x h):

Verzendkosten

Ga naar “afrekenen” om automatisch uw verzendkosten te berekenen.

“Nederland” Nederland “Belgie” België

Levertijd: 3-5 werkdagen

Afhalen: Beverwijk

Levertijd: 3-5 werkdagen

Afhalen: Beverwijk

  • €100,00

Gelijk mee bestellen!

Tags: Bamboe, Schermen, Tali, Naturel, 90 cm, 200 cm