Budget Bamboemat 180 x 120 cm

De Budget bamboemat 180 x 120 cm is een betaalbare bamboemat waarmee u snel een wand of schutting mee kunt verfraaien. De budget bamboe matten zijn gemaakt van bamboestokken die geselecteerd zijn op diameter 10 / 20 mm.

Gegalvaniseerde dikke staaldraden worden door de bamboestokken geboord. Door de staaldraden heeft de rol een extra lange levensduur en koopt u kwaliteit. In de bamboemat 180 x 120 zitten 4 gegalvaniseerde draden waardoor afkorten mogelijk is.

Inkorten en op maat maken van uw bamboeschermen.

Budget bamboematten zijn eenvoudig in te korten in de breedte. Hiervoor gebruikt u een kniptang. Knip de gegalvaniseerde draden door op de gewenste maat. Zorg ervoor dat u altijd 2 cm extra overhoud om de draad weer om te buigen.

Om de hoogte van de bamboemat aan te passen gebruiken wij een handcirkelzaag en een geleiderail. Eventueel kunt u het zagen door ons laten verzorgen tegen meerprijs.

Onderhoud

Voor de bamboematten in naturel kleur adviseren wij de Bamboe Booster. Wij adviseren om jaarlijks uw bamboeschutting te voorzien van een nieuwe beschermlaag.

Een bamboemat bevestigen

Het bevestigen van de bamboemat tegen een gaashekwerk, balkonhek, bouwhek of afrastering kunt u doen met binddraadjes of Tyraps. Zorg er altijd voor dat de bamboe mat niet direct in aanraking komt met grond. Het beste is om de bamboerol 2 cm van de grond te houden ivm rotting.

Bij een bestaande schutting of hekwerk kan de bamboemat tegen het hout geschroefd worden. Hiervoor gebruiken wij schroeven 4 x 40 welke u door de bamboe heen schroeft. Wij adviseren om altijd eerst voor te boren.

Eigenschappen van Bamboe

Elke bamboestok is uniek dit maakt bamboe zo mooi. De mooie kleuren en diversiteit maakt het product geliefd. Enkel heeft het natuurproduct ook zijn eigenschappen.

Het verkleuren van een bamboeschutting zal gebeuren en uiteindelijk vergrijst het scherm dit is een natuurlijk proces wat bij een houten schutting ook het geval is. In de herfst vallen de blaadjes van de bomen en wordt alles buiten grauw en grillig. Bij bamboe kan hetzelfde gebeuren en kan het zo zijn dat de bamboeschermen donkere kleuren gaan vertonen. Dit komt door vochtaanslag waardoor het scherm verkleurd. Dit kunt u het beste zo laten totdat het voorjaar weer begint. Dan adviseren wij om de bamboeschutting te reinigen tijdens de aanpak van de hele tuin. Met een hogedrukreiniger kunt u de aanslag verwijderen. Mocht deze hardnekkig zijn spuit dan het scherm eerst in met Grey-go en laat dit even intrekken waarna u het scherm afspuit.

Bij de onderhoudsproducten kunt u Grey-go bestellen waarmee u naturel bamboe kunt ontgrijzen en opnieuw kunt behandelen.

Bamboe heeft de eigenschap dat het scheurt dit is niet te voorkomen en zal geaccepteerd moeten worden. Vooral in de hete en droge maanden van het jaar komen er scheuren in de bamboe. De scheuren kunnen groter maar ook weer kleiner worden dit is afhankelijk van de periode van het jaar. Bij vochtig weer zijn de scheuren kleiner dan bij droog weer. Het scheuren van bamboe heeft geen invloed op de levensduur van uw bamboeschutting.

Product Informatie
Bamboesoort Tonkin
Latijnse naam Pseudosasa amabilis
Diameter stokken 10-20 mm
Breedte 180 cm
Hoogte 120 cm
Gewicht 13 kg
Kleur Naturel
Land van herkomst China

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Budget Bamboemat 180 x 120 cm

Verzendkosten

Ga naar “afrekenen” om automatisch uw verzendkosten te berekenen.

  • €33,87

Gelijk mee bestellen!

Tags: Budget Bamboemat, 180 x 120 cm, Bamboematten