Garantie en Reparatie

Productklacht melden

Je kunt bij ons heel gemakkelijk via de site een productklacht melden. Je weet dan vrijwel direct waar je aan toe bent. We vragen je een aantal gegevens in te vullen en het aankoopbewijs te uploaden. Je vind je aankoopbewijs vaak al op Mijn account staan onder Mijn overzicht. Kun je niet uploaden, zorg er dan voor dat je aankoopbewijs als bijlage ingesloten wordt.

Aan de hand van de door jouw ingevulde gegevens, ontvang je binnen 1 werkdag een bericht terug over hoe de verdere afhandeling van je klacht verloopt.

Artikelklacht melden

 

Product incompleet of beschadigd ontvangen

Heb je een incompleet of beschadigd product ontvangen? Meldt ons dit dan binnen de zichttermijn van 14 dagen. Meld je klacht per email, vermeldt hierbij je bijbehorende ordernummer en klantnummer wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

 

Garantievoorwaarden

 1. Bamboe Bouw Nederland staat er voor in dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften. Indien overeengekomen staat Bamboe Bouw Nederland er tevens voor in dat het product geschikt is voor ander dan normaal gebruik.
 2. Een door Bamboe Bouw Nederland, diens toeleverancier, fabrikant of importeur verstrekte extra garantie beperkt nimmer de wettelijke rechten en vorderingen die de consument op grond van de overeenkomst tegenover Bamboe Bouw Nederland kan doen gelden indien Bamboe Bouw Nederland is tekortgeschoten in de nakoming van zijn deel van de overeenkomst.
 3. Onder extra garantie wordt verstaan iedere verbintenis van Bamboe Bouw Nederland, diens toeleverancier, importeur of producent waarin deze aan de consument bepaalde rechten of vorderingen toekent die verder gaan dan waartoe deze wettelijk verplicht is in geval hij is tekortgeschoten in de nakoming van zijn deel van de overeenkomst.
 4. Buiten de garantie vallen gebreken aan de artikelen, die zijn ontstaan als gevolg van normale slijtage, of door schade die het gevolg is van omstandigheden waarop ondernemer geen invloed kan uitoefenen, daaronder begrepen weersomstandigheden of schade ontstaan tijdens transport of installatie door of in opdracht van afnemer.
 5. Bamboe is een natuurproduct. Daarom zijn er een aantal natuurlijke eigenschappen die buiten de garantie vallen:
  1. Verticale scheuren kunnen / zullen ontstaan in Bamboepalen. Net zoals hout gaat Bamboe uitzetten of krimpen als er veranderingen in temperatuur of luchtvochtigheid optreden. Scheuren hebben echter geen effect op de structurele integriteit van de Bamboe.
  2. Verkleuring van de producten door zon, vocht of schimmels zijn uitgesloten. Door het natuurlijke materiaal word dit geassocieerd met buiten biologische producten zoals Bamboe.
  3. Door het gebruik van natuurlijke materialen kunnen de maten afwijken van de opgegeven productspecificaties.
  4. Roest of corrosie op of rond gegalvaniseerde staaldraad valt niet onder onze garantie.
 6. Iedere vorm van garantie komt te vervallen indien het artikel verkeerd of onzorgvuldig is gebruikt.
 7. Bamboe Bouw Nederland biedt 1 jaar beperkte residentiële garantie op alle bamboematten en bamboe tuinschuttingen. De garantie geldt alleen voor fabricagefouten of ondeskundig vakmanschap. Om als defect te worden beschouwd en derhalve onder de garantie te vallen, moet het gebrek merkbaar aanwezig zijn op ten minste 20% van het product.

 

Reparatiekosten

Binnen garantie

Als de klacht gegrond is, komen alle kosten voor het omruilen of laten repareren van producten (inclusief voorrij- en/of verzendkosten) binnen de garantietermijn voor rekening van Bamboe Bouw Nederland.

Als na beoordeling de klacht ongegrond blijkt te zijn, stuurt Bamboe Bouw Nederland je een prijsopgave voor reparatie. Kies je ervoor om niet te laten repareren, dan kunnen er onderzoekskosten in rekening gebracht worden: Maximum 75 euro.

Buiten garantie

Bij reparaties of ruilingen die buiten de garantie vallen, is het soms redelijk om (een deel van) de kosten zelf te betalen. Zijn er voor jou kosten verbonden aan het oplossen van je artikelklacht, dan informeren we jou hier vooraf over.

 

Laagste prijsgarantie

Het is ons doel om voor doe-het-zelvers en professionele (klus)bedrijven de nummer een te zijn als het gaat om het aankopen van bamboe materialen.

Daarom richten we ons op een compleet assortiment bij alle projecten, de bevoorrading van grote hoeveelheden en gekwalificeerd advies en service. En vooral op de prijzen, die zowel kleine als grote projecten betaalbaar maken: de vaste lage prijzen van Bamboe Bouw Nederland.

Wij willen onze klanten de mogelijkheid bieden om snel en eenvoudig alles op één plek te kunnen kopen, zonder van het kastje naar de muur gestuurd te worden om alles te verzamelen of om prijzen te vergelijken.

Daarbij hoort ook dat Bamboe Bouw Nederland op ieder moment eerlijke prijzen aanbiedt. Namelijk: voor álle artikelen en niet alleen voor een aantal speciale aanbiedingen, áltijd en niet alleen bij acties en ook nog eens voor álle klanten. Alleen zo besparen we onze klanten onnodig geïnvesteerde tijd door een omvangrijke prijsvergelijking en onnodig reizen naar verschillende aanbieders!

Mocht je bij de concurrent een identiek artikel goedkoper vinden, dan krijg je het artikel bij ons ook voor deze prijs en dan krijg je voor je tip ook nog eens 10% korting. Als dank als het ware. Want eigenlijk is het ons werk om altijd alle prijzen in de gaten te houden.

Voor onze prijzen en dus ook voor de vaste lage prijsgarantie hebben we duidelijke maatstaven nodig. Tenslotte willen we je de beste prijs bieden bij een eerlijke concurrentie.

Om de Prijsgarantie te kunnen verkrijgen dien je wel aan te kunnen tonen dat de concurrent goedkoper is. Dit kan door een print van de desbetreffende website, folder of flyer aantoonbaar gemaakt worden.

De vaste lage prijsgarantie is gebaseerd op duidelijke principes:

 1. De vaste lage prijsgarantie geldt ook bij acties en kortingen van concurrenten.
  Onze concurrenten adverteren steeds weer met actieprijzen, kortingen of lokkertjes. Mochten onze vaste lage prijzen in het kader van een dergelijke actie hoger uitkomen, geldt natuurlijk de vaste lage prijsgarantie óók.
 2. De vaste lage prijsgarantie geldt bij prijzen van concurrenten.

  De prijsgarantie geldt voor prijzen van concurrenten die hun winkel in ons land, op basis van de hier geldende wetten en belastingen runnen en ook voor garantie en service bereikbaar zijn. Daarom geldt dit niet voor prijzen van vrije handelaren, buitenlandse leveranciers of particulieren, die een keer een artikel verkopen.
 3. De vaste lage prijsgarantie geldt bij prijzen van internet aanbieders.

  Natuurlijk. Maar ook op het internet geldt dit alleen voor concurrenten die hun winkel in ons land, op basis van de hier geldende wetten en belastingen runnen en ook voor garantie en service bereikbaar zijn.
 4. De vaste lage prijsgarantie geldt voor identieke artikelen.

  Identiek betekent voor ons dat de producent, typeaanduiding, bamboesoort enz. identiek zijn of alle gespecificeerde eigenschappen van het artikel identiek zijn. Voorwaarde is dat het gaat om vergelijkbare verpakkingseenheden resp. verpakkingen.
 5. De vaste lage prijsgarantie geldt voor prijzen die op hetzelfde tijdstip geldig zijn of waren.

  Wanneer een prijs van Bamboe Bouw Nederland vergeleken wordt met die van een concurrent, moeten beide op hetzelfde tijdstip geldig (geweest) zijn. De prijs van de concurrent moet daarbij minstens geldig (geweest) zijn voor een dag.
 6. De vaste lage prijsgarantie geldt tot 14 dagen na de aankoop.

  Er kan tot 14 dagen na de aankoop aanspraak gemaakt worden op de vaste lage prijsgarantie.
 7. De vaste lage prijsgarantie geldt niet voor maatwerk.

  Als bamboe importeur heeft Bamboe Bouw Nederland meer dan 250 artikelen. Dat zijn onze vaste producten en voor ieder product geldt de vaste lage prijsgarantie. De prijsgarantie geldt niet bij maatwerk, dat apart voor klanten geproduceerd is.
 8. De vaste lage prijsgarantie geldt niet voor services.

  Bamboe Bouw Nederland biedt ook de voor projecten benodigde services aan: zoals gekwalificeerd advies als montageservices, absoluut betrouwbaar en met de beste kwaliteit. Deze kwaliteit is niet vergelijkbaar. Daarom geldt de vaste lage prijsgarantie alleen voor artikelen, niet voor services, voor zover hiervoor prijzen vastgesteld zijn.
 9. De vaste lage prijsgarantie geldt niet voor concurrenten en wederverkopers.

  Het geldt niet voor concurrenten en wederverkopers die de gekochte artikelen niet zelf verwerken. Anders kunnen er pogingen zijn om grote hoeveelheden zeer gunstig in te kopen via de vaste lage prijsgarantie en dit dan door te verkopen om hiermee winst te willen maken ten koste van onze klanten.
 10. De vaste lage prijsgarantie geldt niet voor uitverkopen.

  Gereduceerde prijzen in het kader van uitverkopen, seizoensuitverkopen of uitverkopen van individuele producten kunnen niet geldend gemaakt worden voor de vaste lage prijsgarantie.
 11. De vaste lage prijsgarantie geldt niet voor veilingen.

  Prijzen die in het kader van (internet-) veilingen tot stand komen, kunnen niet vergeleken worden met de permanente voor alle klanten geldige prijzen van Bamboe Bouw Nederland.
 12. De vaste lage prijsgarantie geldt niet voor prijzen die alleen gelden voor een beperkte klantenkring.

  De vaste lage prijsgarantie geldt voor de prijzen van onze concurrenten die zijn toegekend aan een artikel en aan alle klanten aangeboden wordt. Dit geldt ook voor de herkenbare prijsaanduiding op het artikel respectievelijk op het schap. De vaste lage prijsgarantie geldt voor prijzen die een concurrent aan alle klanten geeft. Daarnaast moet de prijs minstens een dag geldig zijn. Tenslotte gelden de prijzen van Bamboe Bouw Nederland ook voor iedereen en op ieder moment. Als de prijzen van een concurrent alleen voor bepaalde klanten gelden, dan willen wij ons daar niet mee meten. Individuele aanbiedingen zijn daarom geen basis voor een prijsgarantie.
 13. De vaste lage prijsgarantie geldt niet voor prijsgaranties.

  Basis van de vaste lage prijsgarantie is altijd de prijs van een artikel. Een prijs die ontstaan is doordat een concurrent een prijsgarantie toegepast heeft, kan bij ons helaas niet gebruikt worden voor de vaste lage prijsgarantie.
 14. De vaste lage prijsgarantie geldt niet voor aspecifieke voordelen of bonussen.

  Bij Bamboe Bouw Nederland geldt het principe „Wij bieden u de laagste prijs”. Concurrenten bieden hun klanten echter gedeeltelijk een “bonus” of overeenkomstige voordelen, bijv. op basis van de totale jaaromzet. Zulke voordelen kunnen niet toegewezen worden aan een bepaald artikel en kunnen dus niet gebruikt worden voor de vaste lage prijsgarantie.
 15. De vaste lage prijsgarantie geldt niet als daardoor de inkoopprijs volledig en systematisch onderboden wordt.

  In principe behouden wij ons het recht voor om de afgifte te beperken tot de voor ons typische hoeveelheden voor klanten.

* Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. verzendkosten.