Bamboepaal, bamboestok, tonkinstok of bamboestam?

Geschreven door Sandra Bonne 16-01-2015 0 Comment(s) Over Bamboe,

Iedereen heeft zo zijn eigen benaming voor bamboepalen, maar eigenlijk bedoelen we allemaal hetzelfde. Met uitzondering van een tonkinstok zijn de andere benamingen gelijk. Hieronder vind een aantal benamingen voor een bamboepaal:

  • Bamboestam
  • Bamboestok
  • Bamboepaal
  • Bamboehout
  • Tonkinstok 

Een bamboestam, bamboestok, bamboepaal zijn stammen vanaf ongeveer 3 cm dik. Wanneer men over tonkinstokken praat gaat het veelal over de smalle bamboestammen. Deze worden vaak gebruikt ter ondersteuning van planten, bomen en bloemen. Tonkinstokken verkopen wij t/m een dikte van 2,6 mm. 

Er zijn honderden soorten bamboe te verkrijgen, enkel zijn niet alle soorten geschikt voor constructief gebruik. De meeste bamboe soorten zijn niet sterk genoeg om verwerkt te worden in een bamboe tuinscherm of als staander voor een bamboe pergola. Let u daarvoor goed op voordat u besluit met bamboe te gaan bouwen, zodat u wel de juiste bamboestammen of te wel bamboestokken aanschaft. Zodat u er lang plezier van mag hebben.

Koopt u de bamboestokken voor in uw eigen tuin of bent u een zakelijke klant? Iedereen is bij ons van harte welkom. Wij geven u dan ook graag vrijblijvend advies en helpen graag bij de keuze voor een sterke constructie, de juiste manier voor het plaatsen van uw bamboe tuinscherm of bij een ander duurzaam bamboe bouw project. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van bamboe helpen wij u graag van het begin tot het eind.

Bamboe Bouw Nederland is importeur en leverancier voor al uw bamboematerialen, van bamboepalen, bamboe gevelbekleding, bamboe tuinschermen, bamboerollen en zelfs complete bamboe huizen en dergelijke. Door de verschillende soorten bamboestammen, zijn er ook verschillende kleuren verkrijgbaar. Bij ons heeft u de keuze uit:

  • Bamboepalen naturel
  • Zwarte bamboepalen
  • Gevlekte bamboepalen (Tijger) 

Door onze grote voorraad van ruim 3000 m2 bamboestokken kunnen wij vrijwel direct uit voorraad leveren. U bent van harte welkom een bezoek te brengen aan ons bedrijf in Beverwijk, u kan de bamboepalen dan zelf uitzoeken indien gewenst.
Ook leveren wij de bamboepalen door heel Nederland en overig Europa. (tegen meerprijs)

Bel, mail of kom langs voor meer informatie.