Nieuwe Website! Bamboe Bouw Nederland loopt nu al enige tijd naast Bamboo Import Europe. Het is tijd voor vernieuwing: kijk eens op onze geheel vernieuwde website.

Onderhoud van Bamboe Materialen

Geschreven door Sandra Bonne 16-01-2015 0 Comment(s) Over Bamboe,

Geef uw bamboe producten de juiste verzorging!

Bamboe producten in huis

Een bamboe product vervaardigd uit bamboestokken wat binnenshuis gebruikt zal worden heeft geen onderhoud nodig. Ook hebben bamboestokken geen water nodig, dus geheel onderhoudsvrij. 

Onbehandelde Chinese bamboestokken Geverfde Chinese bamboestokken


Hierdoor lenen bamboestokken zicht uitstekend ter decoratie in huis of op het bedrijf. Indien gewenst zou u naar eigen smaak de bamboe kunnen voorzien van een transparante lak laag om meer glans te krijgen. Voor een speciaal effect kan u ook een gekleurde transparante beits, whitewash verf of andere gekleurde lak opbrengen.

Bamboe producten in de tuin

Een bamboestok heeft van nature een harde buitenlaag. Hierdoor heeft een bamboestok ook zonder bamboe lak of bamboe olie een lange levensduur.

Zwarte bamboe behandelt met Bamboo olie Zwarte bamboe behandelt met bamboe lak


Maar om zijn natuurlijke schoonheid en kleur langer te behouden adviseren wij om uw bamboe tuinmaterialen te beschermen met een goede bamboe olie of bamboelak. Op deze manier verlengd u de levensduur, hecht vuil niet aan uw bamboe tuinmaterialen en zal het eventuele verkleuring verminderen.

 

Bamboe Bouw Nederland verkoopt hoogwaardige bamboe onderhoudsproducten:

Bamboo Booster / Bamboe olie
De beste bamboe olie!

Bamboo Booster, een bamboe olie die voedt verzorgt en versterkt. Bamboo Booster is een heldere, plantaardige en 100% natuurlijke bamboe olie. Geschikt voor het behandelen van bamboe voorwerpen zoals: bamboepalen, bamboe tuinschermen, bamboe meubelen etc.

Bij voorkeur de Bamboo Booster in een dunne laag op te brengen en daarna met een droge en pluisvrije doek na te wrijven. Voor de beste bescherming raden wij u aan deze behandeling jaarlijks te herhalen. Bij het grijs worden van uw bamboe, de bamboe eerst behandelen met Grey-Go de bamboe ontgrijzer uit de Bamboo Import Europe lijn. Eenvoudig op te brengen met een doek.

Verbruik: 10 m² per 1 liter.

Grey-Go / Bamboe schoonmaakmiddel
De beste bamboe ontgrijzer! 

Nieuwe bamboe materialen zien er altijd schitterend uit door de warme natuurlijke uitstraling. Maar als
bamboe in weer en wind staat kan het wat gaan vergrijzen. Daarom is er voor uw gemak de Grey-Go “Bamboe ontgrijzer”ontwikkeld.

De Grey Go “Bamboe ontgrijzer” maakt bamboepalen, bamboe tuinschermen en rollen, bamboemeubelen etc. in één eenvoudige behandeling weer blank en schoon. Om de bamboe te beschermen en de natuurlijke warme uitstraling terug te geven, kan hierna de “Bamboo Booster” toegepast worden.
Werkt eenvoudig: Inspuiten en naspoelen met water.

Verbruik: 5 m2 per 500 ml.