Wat zijn de beste bamboepalen?

Geschreven door Sandra Bonne 15-01-2015 0 Comment(s) Over Bamboe,

Omdat er honderden soorten bamboepalen bestaan, afkomstig uit verschillende landen, is dit een vraag die vaak gesteld wordt. Afhankelijk van het project adviseren wij welke bamboepaal goed geschikt is. Bamboe Bouw Nederland produceert met zijn eigen fabrieken in China, Indonesie en Zuid-Amerika. Hierbij werken wij enkel met de sterkste bamboesoorten. Buiten deze landen om werken we ook samen met andere fabrieken, bijvoorbeeld in Vietnam.

Hieronder vind u de eigenschappen en verschillen in bamboepalen afkomstig uit China, Indonesie en Zuid-Amerika.

 

Chinese bamboepalen

De Chinese bamboepaal heeft een glimmende uitstraling. Dit is voor decoratief gebruik erg mooi, mocht u deze bamboepalen gaan verven of spuiten is dat minder eenvoudig en adviseren wij onze Indonesische bamboepalen. 

Wij importeren 2 kleuren bamboepalen uit China, de naturel kleur en de unieke zwart bamboe, beide kleuren zijn 100% natuurlijk en hebben van zichzelf deze prachtige kleur. Uit voorraad leveren wij Chinese bamboepalen met een doorsnede vanaf 1 tot 13 cm en met een maximale lengte van 12.5 meter. De aangegeven diameter maat is aan de onderkant van de bamboepaal gemeten. Door de natuurlijke groei van deze bamboepaal ontstaat er een verloop over de lengte. De hoeveelheid verloop is per bamboesoort verschillend, bij dit soort Chinese bamboe zal dit over een lengte van 300 cm, ongeveer tussen de 20-30% zijn. 

Een andere natuurlijke eigenschap van bamboe is dat er scheurtjes in kunnen ontstaan. Deze scheurtjes zullen enkel verticaal ontstaan en kunnen gaan uitzetten en weer gaan krimpen, helaas is dit niet te voorkomen. 

De Chinese bamboepalen worden vooral veel gebruikt voor decoratie doeleinden, kleine projecten, tuinafscheidingen en meubels.

Chinese bamboepalen ter decoratie in Japanse tuin Chinese bamboepalen als design object

 

Indonesische bamboepalen

De Indonesische bamboepalen hebben als unieke eigenschap dat deze een robuuste en natuurlijke uitstraling hebben. Zij hebben een open structuur en zijn mat van kleur, hierdoor is verven of spuiten goed mogelijk en hecht dit uitstekend aan de bamboestam. 

Wij importeren 2 kleuren bamboepalen uit Indonesie, de naturel kleur en de unieke zwarte bamboe, beide kleuren zijn 100% natuurlijk en hebben van zichzelf deze prachtige kleur. Wij leveren de zwarte bamboe in de diameter maat 6/10 cm en de naturel kleur tussen de 6 tot 18 cm. De aangegeven diameter maat is aan de onderkant van de bamboepaal gemeten. Door de natuurlijke groei van deze bamboepaal ontstaat er een verloop over de lengte. De hoeveelheid verloop is per bamboesoort verschillend, bij dit Indonesische bamboesoort zal dit over een lengte van 300 cm, ongeveer tussen de 10-15% zijn. 

Een andere natuurlijke eigenschap van bamboe is dat er scheurtjes in kunnen ontstaan. Deze scheurtjes zullen enkel verticaal ontstaan en kunnen gaan uitzetten en weer gaan krimpen, helaas is dit niet te voorkomen. 

Indonesische bamboepalen worden veel gebruikt voor het vervaardigen van tuinschermen, tuinhuisjes, pergola’s, tuinmeubelen, projecten.

Indonesische bamboepalen als wandbekleding Indonesische bamboepalen geverfd

 

Zuid-Amerikaanse bamboepalen

Uit Zuid-Amerika importeren wij het sterkste bamboesoort ter wereld: Guadua angustifolia. Deze bamboesoort staat bekend om zijn enorme groei snelheid, haar minimale verloop in diameter en groeit meestal mooi recht waardoor dit kwalitatief ver weg de beste bamboe is. 

De constructieve waardes die Guadua bamboe weet te behalen staan ver boven die van hout en aluminium, dit bamboesoort mag vergeleken worden met staal. Guadua bamboo is leverbaar in diameters vanaf 6 tot 18 cm met een maximale lengte van 12.5 meter.

Dit bamboesoort word veel gebruikt voor grote constructieve projecten, als gevelbekleding maar ook voor pergola’s, tuindecoratie en tuinhuisjes. De Guadua angustifolia leent zich uitstekend voor elke toepassing.

Guadua bamboepalen verwerkt in de robuuste bamboe pergola Guadua bamboepalen als gevelbekleding voor parkeergarage in Den Haag