Retourneren

Zichttermijn & retourregels

Je hebt het recht om binnen 14 dagen, zonder opgave van redenen, een product retour te sturen (herroepingsrecht). Binnen deze termijn mag je het product bekijken en beoordelen zoals je ook in een winkel doet, tenzij anders vermeld.

  • Bamboe Bouw Nederland mag, mits hij de consument hier voorafgaand aan het bestelproces op duidelijke wijze over heeft geïnformeerd, een bestelling van meerdere producten met een verschillende levertijd weigeren. Bamboe Bouw Nederland geeft de klant maximaal 14 dagen de tijd na de eerste levering. De 14 dagen houden wij in stand voor elke levering daarna. De producten die reeds geleverd zijn vallen niet onder deze 14 dagen regeling.
  • Bij overeenkomsten voor regelmatige levering van producten gedurende een bepaalde periode: de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, het eerste product heeft ontvangen.
  • De kosten voor het terugsturen van de producten komen voor rekening van de koper. Bamboe Bouw Nederland neemt de kosten niet voor haar rekening indien er anders is overeengekomen.
  • Producten die op bestelling zijn gemaakt, gezaagd of anders bewerkt kunnen niet teruggenomen worden. Uitzondering indien anders is overeengekomen met Bamboe Bouw Nederland.

Je maakt gebruik van het herroepingsrecht door:

Het geven van een retouropdracht dient per email doorgegeven te worden. Bamboe Bouw Nederland zal dan in overleg met de vervoerder en de consument een afspraak maken voor het retour halen van de bestelling.

Je kunt een product alleen terugsturen als:

  1. Het product compleet is.
  2. In de - voor zover redelijkerwijs mogelijk - originele staat en fabrieksverpakking.
  3. Voor de eventuele waardevermindering die ontstaat omdat je het product op een op andere wijze hebt gebruikt dan je in een winkel zou doen, mogen wij jou aansprakelijk stellen.

Sommige producten kun je niet retourneren, omdat de producten overeenkomstig jouw specificaties zijn aangepast. Daaronder verstaan we producten die op bestelling zijn gemaakt, gezaagd of anders bewerkt.

Als je een product terugstuurt, dan hoef je geen extra gegevens toe te voegen in het pakket. De stickers die zich bevinden op de verpakking van de producten, bevatten voldoende informatie om het retour te verwerken. Je hoeft aan de buitenkant van het pakje ook geen adres te vermelden. Door aan te geven dat het naar Bamboe Bouw Nederland moet is al voldoende voor de vervoerder.

 

Terugbetalen

Met het toepassen van het herroepingsrecht vervalt niet je eventuele betaalverplichting. Je zult wel binnen de gestelde termijn moeten betalen. Is door het retour verwerken in onze administratie een tegoed ontstaan en heb je de bestelling vooraf betaald, dan storten wij dit zo spoedig mogelijk op je rekening. Dat betekent: binnen 5 werkdagen na verwerking van het retour en uiterlijk 14 dagen na je retourmelding.

De kosten voor het terugsturen van de producten komen voor rekening van de koper en zullen verrekent worden met een eventueel tegoed of gefactureerd worden. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee jij ons hebt betaald.

Als je nog facturen met een betalingsachterstand open hebt staan, storten wij niet terug. We verrekenen het bedrag dan met dit openstaande saldo. Tegoeden, ontstaan door het verzilveren van een waardebon betalen wij niet uit.

 

Retourafspraak

Voor een snelle en goede verwerking van het teruggestuurde product is het volgende van belang:

  1. Zorg dat de producten altijd in de originele verpakking zitten. Daarop zitten namelijk artikelnummers die alle benodigde informatie bevatten om het product te kunnen retourboeken.
  2. Op pakketten die je retourneert aan Bamboe Bouw Nederland hoef je geen adres te vermelden. De ophaaldienst weet waar de producten naartoe moeten. 

Producten kunnen van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur worden opgehaald. Het geven van een retouropdracht dient per email doorgegeven te worden. Bamboe Bouw Nederland zal dan in overleg met de vervoerder en de consument een afspraak maken voor het retour halen van de bestelling.

Op de ochtend van de ophaaldatum, ontvang je een email over het tijdstip waarop jouw retourzending wordt opgehaald.

 

Ruilen

Het ruilen van een product voor hetzelfde artikel in een andere maat of kleur, geldt als een nieuwe bestelling. Je retourneert je oude bestelling binnen de zichttermijn en geeft je nieuwe bestelling door zoals je gewend bent. We brengen dan ook verzendkosten in rekening voor het bezorgen van deze bestelling.

Moet een artikel geruild worden door een fout van ons of door een defect, dan zijn de kosten uiteraard voor onze rekening.

Stuur ons een email of neem telefonisch contact op voor de snelste service.

SaveSave