Nieuwe Website! Bamboe Bouw Nederland loopt nu al enige tijd naast Bamboo Import Europe. Het is tijd voor vernieuwing: kijk eens op onze geheel vernieuwde website.

Rietmatten

Weergegeven:
Sorteren op:

Rietmat 600 x 80 cm

Rietmat 600 x 80 cm hoog is gemaakt van dik zoetwaterriet. De rietstengels worden samengebonden met ..

€24,99 Excl. BTW: €20,65

Rietmat 600 x 120 cm

Rietmat 600 x 120 cm hoog is gemaakt van dik zoetwaterriet. De rietstengels worden samengebonde..

€34,99 Excl. BTW: €28,92

Rietmat 600 x 140 cm

Rietmat 600 x 140 cm hoog is gemaakt van dik zoetwaterriet. De rietstengels worden samengebonden met..

€39,99 Excl. BTW: €33,05

Rietmat 600 x 160 cm

Rietmat 600 x 160 cm hoog is gemaakt van dik zoetwaterriet. De rietstengels worden samengebonden met..

€44,99 Excl. BTW: €37,18

Rietmat 600 x 180 cm

Rietmat 600 x 180 cm hoog is gemaakt van dik zoetwaterriet. De rietstengels worden samengebonden met..

€49,99 Excl. BTW: €41,31

Rietmat 600 x 200 cm

Rietmat 600 x 200 cm hoog is gemaakt van dik zoetwaterriet. De rietstengels worden samengebonden met..

€54,99 Excl. BTW: €45,45

Dikke Rietmat op Rol 600 x 80 cm

Deze dikke rietmatten op rol van 600 cm breed bij 100 cm hoog is gemaakt van ongepeld zoetwater riet..

€39,99 Excl. BTW: €33,05

Dikke Rietmat op Rol 600 x 100 cm

Deze dikke rietmatten op rol van 600 cm breed bij 100 cm hoog is gemaakt van ongepeld zoetwater riet..

€49,99 Excl. BTW: €41,31

Dikke Rietmat op Rol 600 x 120 cm

Deze dikke rietmatten op rol van 600 cm breed bij 100 cm hoog is gemaakt van ongepeld zoetwater riet..

€59,99 Excl. BTW: €49,58

Dikke Rietmat op Rol 600 x 140 cm

Deze dikke rietmatten op rol van 600 cm breed bij 100 cm hoog is gemaakt van ongepeld zoetwater riet..

€64,99 Excl. BTW: €53,71

Dikke Rietmat op Rol 600 x 160 cm

Deze dikke rietmatten op rol van 600 cm breed bij 100 cm hoog is gemaakt van ongepeld zoetwater riet..

€74,99 Excl. BTW: €61,98

Dikke Rietmat op Rol 600 x 180 cm

Deze dikke rietmatten op rol van 600 cm breed bij 100 cm hoog is gemaakt van ongepeld zoetwater riet..

€84,99 Excl. BTW: €70,24

Dikke Rietmat op Rol 600 x 200 cm

Deze dikke rietmatten op rol van 600 cm breed bij 100 cm hoog is gemaakt van ongepeld zoetwater riet..

€94,99 Excl. BTW: €78,50

Classic Rietmat op Rol 600 x 100 cm Nieuw!

Classic Rietmat op Rol 600 x 100 cm

Deze classic rietmatten op rol van 600 cm breed bij 100 cm hoog is gemaakt van ongepeld zoetwat..

€29,99 Excl. BTW: €24,79

Classic Rietmat op Rol 600 x 120 cm Nieuw!

Classic Rietmat op Rol 600 x 120 cm

Deze classic rietmatten op rol van 600 cm breed bij 120 cm hoog is gemaakt van ongepeld zoetwater ri..

€34,99 Excl. BTW: €28,92

Classic Rietmat op Rol 600 x 140 cm Nieuw!

Classic Rietmat op Rol 600 x 140 cm

Deze classic rietmatten op rol van 600 cm breed bij 140 cm hoog is gemaakt van ongepeld zoetwater ri..

€39,99 Excl. BTW: €33,05

Rietmatten

Koop rietmatten bij Bamboe Bouw Nederland en geniet van onze laagste prijsgarantie en snelle levering! Ons ruim assortiment rieten matten van gepeld riet is beschikbaar in hoogtes van 80 cm tot 200 cm en zijn 600 cm breed. Door hun lage prijs behoren rietmatten tot de goedkoopste schuttingen leverbaar!

Onze rietmatten worden gemaakt van zoetwaterriet waarvan de stengels zijn verbonden met groene nylondraad. Doordat het riet gepeld is komt de mooie gele kleur van het riet te voorschijn en geven ze nog weinig rietresten of schilfers af in vergelijking met ongepelde rietmatten.

Riet Toepassingen

Rieten matten zijn licht van gewicht en erg makkelijk om mee te werken. Lage rietmatten zijn ideaal als balkonscherm, rieten afdak, zonwering of als decoratieve bekleding van een zwembadrand, tuinbank of bloembak.

Hoge rietschermen op rol zijn geschikt als privacy scherm of als tijdelijke erfafscheiding van bijvoorbeeld een festivalterrein of bedrijventerrein. Ook als dakbedekking voor een overkapping of het bekleding van een draadafsluiting, afrastering, gaaspaneel, muur of oude schutting zijn ze perfect. Zelfs het hoofdeinde van een bed kan bekleed worden met rieten matten, daarom is riet een enorm veelzijdig product!

1) Rieten Schutting

Transformeer je houten schutting of hekwerk in een sfeervol en tropisch rieten tuinscherm! Bevestig de rieten matten tegen de bestaande afscheiding en geef zo je tuin een geweldige make-over. Voor de ultieme natuurlijke uitstraling kan je er voor kiezen om de rieten schermen te laten begroeien of te beplanting met klimplanten, klimop of Hedera, dit verlengt zelfs de levensduur van de rietmat. 

Heb je nog geen tuinafscheiding? Geen probleem. Plaats enkele tuinpalen op plaatsen waar de rietplaten tegenaan kunnen worden bevestigd en maak ze vast. Je kan de rieten schutting strak aantrekken of ietsje losser laten voor een golvend effect. Rieten schermen kunnen ook in een metalen of houten frame worden bevestigd. Dit geeft extra steun op plaatsen waar veel wind staat.

2) Rieten Dak

Rietmatten kunnen ook gebruikt worden als plafondbekleding of als rieten dakplaten voor een overkapping, afdak of pergola. De schaduw van het riet dak creëert een fantastisch gezellige en warme sfeer.

Met rietmatten kun je op allerlei creatieve manieren zorgen voor beschutting. Bevestig bijvoorbeeld twee touwtjes aan de uiteinden van een rieten mat en je kunt ze als oprolbaar zonnescherm gebruiken. Op deze manier kan je een goedkope zonwering maken voor de veranda, serre of kas.

3) Rieten Matten Balkon

Rietmatten van 600 x 100 cm en 600 x 140 cm passen perfect tegen de balustrade van een balkon en zorgen meteen voor een gezellige, tropische uitstraling. Is het rieten balkonscherm toch iets te hoog, dan knip je ze eenvoudig af met bijvoorbeeld een snoeischaar. 

Een bijkomend voordeel van een rieten balkon afscherming is dat je ze makkelijk in gelijk welke hoek of vorm kan plaatsen. Bovendien is een rieten afscheiding zichtdicht en geeft het dus veel privacy op je balkon of dakterras.

4) Rieten Decoratie

Rietmatten zijn zeer decoratief en met een beetje creativiteit kan je er alle kanten mee uit. Omdat rieten matten goedkoop, licht, flexibel en eenvoudig op maat te maken zijn kan je er zowel voor binnen als buiten leuke dingen mee maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rieten bloembak, of rietmatten als decoratieve bekleding van een zwembad of opbergruimte? 

Riet decoratie in de tuin kan bijvoorbeeld door in de moestuin bloembakken en plantenbakken te bekleden. Plastic kratjes zijn ook heel leuk om te bekleden met rietmatten. Deze kan je eenvoudig omtoveren tot een mooi opbergmeubel of sfeervol zitje.  

Heel vaak worden de wanden van een prieeltje, tuinhuisje of opbergruimte bekleed met riet, maar zelfs voor het bekleden van een plastic zwembad in de achtertuin of het maken van een tikibar zijn rieten matten uitermate geschikt.

In huis kan je decoratieve rietmatten bijvoorbeeld gebruiken achter het hoofdeinde van het bed om zo een tropische sfeer aan de slaapkamer te geven.

Rietmatten Bevestigen

Een rietmat bevestigen is heel eenvoudig met behulp van binddraadjes, tie wraps, krammetjes of bevestigingsschroeven. De manier waarop je rietmatten bevestigd hangt vooral af van de ondergrond.

Binddraadjes, ijzerdraad of trekbandjes (tie-wraps) zijn het meest geschikt om rieten tuinschermen te bevestigen tegen een draadafsluiting, gaaspaneel, betonstaalmat of hekwerk. Om rieten matten te bevestigen tegen een bestaande schuttingplanken gebruik je best krammetjes van 20 mm of bevestigingsschroeven met ring. Deze schroeven zijn ook heel praktisch om rietmatten tegen een muur of plafond vast te maken.

Na het plaatsen van een rietmat kan het zijn dat er kleine hoogteverschillen zijn tussen de rietstengels, deze zijn echter heel eenvoudig bij te trimmen met een goede schaar. Te lange rietmatten kun je inkorten door de metaaldraadjes door te knippen met een nijptang.

a) Rietmatten Bevestigen aan Schutting

Rietmatten bevestigen aan een schutting is heel eenvoudig met behulp van krammetjes of bevestigingsschroeven. Begin eerst met de hoeken van het riet tegen de schutting vast te maken zodat de rietmat mooi strak staat aangespannen. Gebruik voor het bevestigen van de rietmatten een hamer en krammen, een pneumatische nietmachine, of een automatische schroevendraaier of accuboormachine met schroeven met sluitringetjes.

Om de levensduur te verlengen, adviseren wij om rietmatten minimaal 10 cm boven de grond te plaatsen. Het beste resultaat verkrijg je als je de rietmat laat rusten op een horizontale lat. Dit zorgt voor een strak resultaat en voorkomt het eventueel doorzakken van de rieten mat.

b) Rietmatten Bevestigen aan Hek

Rietmatten bevestigen aan een hek, draadafsluiting of gaaspaneel is bijzonder eenvoudig met behulp van tie-wraps of ijzeren binddraadjes. Prik op de gewenste plek door de rietmat heen met het ijzerdraadje en bind ze vast tegen de ondergrond. Herhaal dit om de 20 cm in horizontale richting om te vermijden dat het rietmat gaat doorhangen.

Ook hier adviseren wij om het rieten hek 10 cm van de grond te plaatsen om te voorkomen dat de rietstengels gaan rotten.

c) Rieten Balkonscherm Bevestigen

Een rietmat bevestigen aan je balkon is erg eenvoudig als de balustrade uit hekwerk bestaat. Plaats het rieten balkonscherm voor het hekwerk en gebruik tie-wraps of ijzeren binddraadjes om de rietmat tegen het hek vast te zetten.  

Heb je een massieve balkonrand dan kan je de rieten matten vastmaken met bevestigingsschroeven of door middel van een op maat gemaakt houten of metalen frame dat voor de balustrade wordt geplaatst. 

Een balkonafscheiding van riet is goedkoop en zorgt heel snel voor meer privacy en een gezellige warme sfeer. 

d) Rieten Dakbedekking Bevestigen

Rieten dakplaten zijn het makkelijkste te bevestigen met een accuboormachine en bevestigingsschroeven (schroeven en ringen) of een pneumatische nietmachine. Je kan rietmatten bovenop de balken van een overkapping, afdak of veranda vastschroeven met een elektrische schroevendraaier. Indien je rieten matten gebruikt om tegen een plafond te bevestigen is een pneumatische nietmachine makkelijker omdat je boven je hoofd werkt. 

Bij rieten dakbedekking denken we in de eerste plaats aan het creëren van een gezellige schaduwplek en niet aan een waterdicht dak. Je kan een riet dak echter eenvoudig waterdicht maken door bijvoorbeeld een transparante zeildoek of folie te gebruiken. De pvc folie kan direct onder of boven de rietmat aangebracht worden voor het mooiste resultaat. Uiteraard bevorderd dit ook de levensduur van een riet dak omdat het beschermt is van de regen.

Online Rietmatten Kopen

Via onze webshop kan u eenvoudig online rietmatten kopen die wij direct uit voorraad leveren. U heeft hierbij de keuze om uw bestelling thuis te laten bezorgen of zelf te komen afhalen in ons magazijn te Beverwijk.

Onze rietmatten worden gemaakt van zoetwaterriet en zijn aan elkaar gebonden met groene nylondraad. Standaard bieden wij de 4 meest gangbare rietmat maten aan die worden gebruikt voor schuttingen, dakbekleding, balkonschermen of decoratie. Uiteraard kan u de rieten matten zelf eenvoudig op maat maken door de rietstengels te trimmen of de ijzerdraad door te knippen op de gewenste afmetingen. 

Koop vandaag nog de hoogste kwaliteit rietmatten voor de laagste prijs!