Strodak van gedroogde palmbladeren 200 x 90 cm

Een strodak van gedroogde palmbladeren zorgt voor een mooie natuurlijke dakbedekking en voor een zomerse sfeer. Vanaf Indonesie importeren wij de palmbladeren in 3 verschillende afmetingen.

Het mooie natuurlijke materiaal is uitermate geschikt om overkappingen, schuren, pergola’s of parasols te bekleden. De palmbladeren / strodaken hebben een mooie zomerse frisse kleur waardoor ze ook als decoratie materiaal goed zijn in te zetten.

Op maat maken van een strodak

Een strodak is makkelijk op maat te maken in de breedte kan de bamboelat worden doorgezaagd op de gewenste maat. Wel dient u de palmbladeren weer vast te maken met touw op de bamboe lat.

In de hoogte kunnen de palmbladeren gewoon afgeknipt worden met een schaar.

Om een dak goed te bedekken worden de strodakjes overlappend over elkaar heen gelegd. Voor een waterdicht dak hanteren wij om de 10 a 15 cm een strodak. Belangrijk is wel dat het dak genoeg afschot heeft zodat het water snel van het dak afloopt.

Een schuurdak, pergola of barretje decoratief bekleden met palmbladeren kan prima. Voor decoratieve bekleding adviseren wij een strodakjes overlappend te leggen om de 25 cm.

Hoe een strodak plaatsen?

De palmbladeren zijn gevouwen om een bamboelat. U kunt door de bamboelatten schroeven en zo de strodakjes vastschroeven tegen een wand of dak. Op een pergola of rachel werk kan mooi bekleed worden met strodaken deze kunt u bevestigen met Ty-raps.

Bij het bekleden van daken of dergelijke adviseren wij om onderaan te beginnen en zo overlappend naar boven te werken. Op deze wijze loopt het regenwater het beste van uw strodak af.

Eigenschappen van palmbladeren / strodak

  • De lengte van de palmbladeren is ongeveer 70 cm. De bladeren worden om een bamboelat gevouwen waarna deze worden vastgezet met zwart Palmtouw. 
  • Strodakjes zijn 100% natuurlijk. Het blad wordt gedroogd in de zon waarna deze verwerkt worden tot strodak. Door het natuurlijke materiaal kan de maat iets afwijken.
  • Palmbladeren als dakbedekking hebben bij een goede montage een gemiddelde levensduur tussen de 3 en 7 jaar afhankelijk van de overlapping, afschot en locatie.
Product Informatie
Breedte 70 cm
Lengte 200 cm
Gewicht 1 kg
Afwerking Afgemonteerd met bamboe latje.
Kleur Naturel
Land van herkomst Indonesië

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Strodak van gedroogde palmbladeren 200 x 90 cm

  Voor een gezellige en tropische sfeer in de tuin
  Afgewerkt met bamboe latjes voor extra stevigheid
  Makkelijk in te korten
  Eenvoudig te monteren
  Rechtstreeks geïmporteerd uit Indonesië

Beschikbaar in de afmetingen (b x h):

Verzendkosten

Ga naar “afrekenen” om automatisch uw verzendkosten te berekenen.

“Nederland” Nederland “Belgie” België

Levertijd: 3-5 werkdagen

Afhalen: Beverwijk

Levertijd: 3-5 werkdagen

Afhalen: Beverwijk

  • €8,89

Gelijk mee bestellen!

Tags: Strodaken, 200 cm