Zwarte bamboemat op rol 180 x 200 cm

De beste kwaliteit zwarte bamboemat 180 x 200 cm hoog tegen de laagste prijs. Een luxe uitstraling en minder inkijk creëert u met de zwarte bamboe matten. Deze prachtige donkere bamboematten zijn snel en eenvoudig te monteren tegen een hekwerk, gaaspaneel of bestaande schutting. 

De fantastische natuurlijke kleuren zijn een lust voor het oog. Alle zwarte bamboematten zijn aan de bovenkant op natuurlijke wijze gesloten om het indringen van vocht en vuil te voorkomen. Dit verlengt de levensduur van de zwarte bamboe mat aanzienlijk waardoor u jaren plezier heeft van uw aankoop.

Zwarte bamboe matten van Bamboe bouw Nederland zijn natuurlijk van kleur. Alle bamboestokken worden geselecteerd op leeftijd en diameter om de beste kwaliteit te kunnen garanderen. Alle donkere bamboestokken worden onzichtbaar met elkaar verbonden door een 3 mm dikke gegalvaniseerde ijzerdraad. De bamboemat op rol 180 x 200 cm heeft 4 ijzerdraden zodat de rol in hoogte afgekort kan worden.

Inkorten en op maat maken van uw zwart  bamboematten.

Zwarte bamboematten zijn eenvoudig in te korten in de breedte. Hiervoor gebruikt u een kniptang. Knip de gegalvaniseerde draden door op de gewenste maat. Zorg ervoor dat u altijd 2 cm extra overhoud om de draad weer om te buigen.

Om de hoogte van de bamboemat aan te passen gebruiken wij een handcirkelzaag en een geleiderail. Het afzagen kunt u het beste enkel vanaf de onderkant doen om zo de gesloten bovenkanten te sparen. Eventueel kunt u het zagen door ons laten verzorgen tegen meerprijs.

Onderhoud

Voor de zwarte bamboe matten adviseren wij de BamboeProtector. De UV werende lak vertraagt het vergrijzingsproces aanzienlijk. Wij adviseren om jaarlijks uw bamboeschutting te voorzien van een nieuwe beschermlaag.

Een zwarte bamboemat bevestigen

Het bevestigen van de bamboemat tegen een gaashekwerk, balkonhek, bouwhek of afrastering kunt u doen met binddraadjes of Tyraps.
Zorg er altijd voor dat de bamboe mat niet direct in aanraking komt met grond. Het beste is om de bamboerol 2 cm van de grond te houden ivm rotting.

Bij een bestaande schutting of hekwerk kan de bamboemat tegen het hout geschroefd worden. Hiervoor gebruiken wij schroeven 4 x 40 welke u door de bamboe heen schroeft. Wij adviseren om altijd eerst voor te boren.

Eigenschappen van Bamboe

Elke bamboestok is uniek dit maakt bamboe zo mooi. De mooie kleuren en diversiteit maakt het product geliefd. Enkel heeft het natuurproduct ook zijn eigenschappen.

Het verkleuren van een bamboeschutting zal gebeuren en uiteindelijk vergrijst het scherm dit is een natuurlijk proces wat bij een houten schutting ook het geval is. In de herfst vallen de blaadjes van de bomen en word alles buiten grauw en grillig. Bij bamboe kan hetzelfde gebeuren en kan het zo zijn dat de bamboeschermen donkere kleuren gaan vertonen.  Dit komt door vochtaanslag waardoor het scherm verkleurd. Dit kunt u het beste zo laten totdat het voorjaar weer begint. Dan adviseren wij om de bamboeschutting te reinigen tijdens de aanpak van de hele tuin. Met een hogedrukreiniger kunt u de aanslag verwijderen. Mocht deze hardnekkig zijn spuit dan het scherm eerst in met Grey-go en laat dit even intrekken waarna u het scherm afspuit.

In de onderhoudsproducten kunt u Grey-go bestellen waarmee u naturel bamboe kunt ontgrijzen en opnieuw kunt behandelen.
Voor de zwarte bamboe als deze eenmaal vergrijst is komt de kleur niet meer terug. Dan adviseren wij om onze Bamboe renovator te gebruiken

Bamboe heeft de eigenschap dat het scheurt dit is niet te voorkomen en zal geaccepteerd moeten worden. Vooral in de hete en droge maanden van het jaar komen er scheuren in de bamboe. De scheuren kunnen groter maar ook weer kleiner worden dit is afhankelijk van de periode van het jaar. Bij vochtig weer zijn de scheuren kleiner dan bij droog weer. Het scheuren van bamboe heeft geen invloed op de levensduur van uw bamboeschutting.

Product Informatie
Bamboesoort Nigra
Latijnse naam Phyllostachys nigra
Diameter stokken 22-28 mm
Breedte 180 cm
Hoogte 200 cm
Gewicht 27 kg
Afwerking Bovenzijde natuurlijk gesloten, afgemonteerd met gegalvaniseerde staaldraad.
Kleur Donkerbruin
Land van herkomst China

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Zwarte bamboemat op rol 180 x 200 cm

  Prachtige natuurlijke kleur
  Bamboestokken bovenaan natuurlijk gesloten
  Met interne gegalvaniseerde staaldraad
  Eenvoudig in te korten zowel in hoogte als breedte
  Makkelijk te installeren en te onderhouden

Beschikbaar in de afmetingen (b x h):

Verzendkosten

Ga naar “afrekenen” om automatisch uw verzendkosten te berekenen.

  • €109,99

Gelijk mee bestellen!

Tags: Bamboematten, Nigra, Zwart, 180 cm, 200 cm